torsdag 12 maj 2011

Nu blir det reklam...

Har ni också sett att OBH Nordica gör reklam för en ny stekpanna "Eco Kitchen"? Jag mailade dem och frågade om den är "giftfri" och fick nedanstående svar. Det verkar vara ett mycket bra alternativ till teflonpannorna. Jag har inte sett något pris på den men OBH Nordica brukar ha ganska humana priser. Den finns i många snygga färger också...

Eco Kitchen stekpannor är gjorda av aluminium med keramisk beläggning samt handtag av plast. I botten av pannan finns även en platta av rostfritt stål, för att pannan ska fungera även på induktionshällar. Själva beläggningen på stekpannorna är en keramisk beläggning och därmed är de helt fria från såväl PTFE som PFOA (miljövänligt), fritt från gifter.

Vi uppfyller alla certifieringar för produkttypen som är lagkrav och miljödirektiv inom Sverige och EU (CE, WEE, ROHS, REACH etc.) Vi har dessutom interna kvalitetsspecifikationer för varje produkttyp (våra egna kvalitetskrav på funktionalitet, användarvänlighet etc), dessa lämnar vi dock inte ut av konkurrensskäl. Vi har en miljöpolicy som vi efterföljer. Vår miljöpolicy är ett levande dokument som löpande revideras. Som policy ger vi inte ut mer detaljerad information (materialspecifikationer etc) om våra produkter eller tillverkningsmetoder av konkurrensskäl.

1 kommentar: